El Portalet de Betlem

 

María i José busquen posada a la ciutat d'Alacant, el Palau del Portalet es presta a acollir-los i a mostrar al món la grandesa del Messies: Jesús de Natzaret.

 

Els Reis Mags en assabentar-se de la seua presència en aquest enclavament històric han decidit prostrar-se davant les seues plantes, tal com ens narra el Nou Testament en l'Evangeli de Mateo, són tres els presents que fan lliurament al Redemptor del Món:

 

Reconeixent la seua reialesa li entreguen OR.

Reconeixent la seua divinitat li entreguen ENCENS.

Anunciant els seus patiments li entreguen MIRRA.

 

En el Portalet de Belén SSMM els Reis Mags d'Orient recullen les cartes amb les peticions de les xiquetes i xiquets alacantins que el pròxim dia 5 de gener rebran a les seues cases, complint un any més amb la tradició històrica que ens van transmetre els nostres majors: la innocència.

 

Per quart any consecutiu la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa d'Alacant vol acostar el naixement de Jesús a tota la ciutat, una catequesi de grandària natural en el qual ens endinsem i participem del misteri central d'aquestes dates tan significatives per a tots on la felicitat, la família i la vida estan mes presents que mai.

 

Si estàs llegint això, estaràs davant de Jesús nounat als braços de la seua mare, la Mare de Déu.  Adorar-li com ho van fer ells, els Mags d'Orient.

 

Bon Nadal!